Yhteystiedot

Manna ry
Heinolantie 506-508
16100 Uusikylä
puh. 0400 877 069

Toiminnanjohtaja
Sari Dufva
p. 050 599 6665
e-mail: sari.dufva(a)manna.fi

Mannakodit, palveluasuminen
Hoitotyönjohtaja:
Eve Nissinen
p. 050 599 6667
e-mail: eve.nissinen(a)
manna.fi

Lähetä palautetta

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:406552 kpl

yhteiskunnallinen_yritys.png

SuomalPalvelua_Sin_rgb.png

green_care_logo.jpg

Tiedotteet

Tiedote 18.5.2016

Maanantaina 16.5.2016 uutisoitiin Lahden Manna-yhdistys ry:n hakeutumisesta konkurssiin.

Lahden Manna-yhdistys ry ja Manna ry ovat kaksi eri toimijaa eivätkä ole kytköksissä toisiinsa. Nämä kaksi yhdistystä sekoitetaan usein samankaltaisen nimen vuoksi, vaikka toimintamme poikkeaa toisistaan selkeästi.

Manna ry:n kaikkien yksiköiden toiminta jatkuu normaaliin tapaan. Manna ry:n päätoimipaikka on Uudessakylässä, jossa sijaitsevat mm. Mannakodit. Asiakkaille toimitetaan ateriapalvelua Uudenkylän keittiöstä ja Kiveriön Kievarista. Avustamis- ja asiointipalvelua on myös edelleen saatavilla. Päiväkoti Majavanpesä toimii Seestalla entiseen tapaan.

Manna ry:llä ei ole kirpputoritoimintaa emmekä toimita humanitaarista ruoka-apua.

Sari Dufva, palveluliiketoiminnanjohtaja

KIITOS!

Kiitämme lämpimästi Nastolan kuntaa, kunnanhallitusta ja yhdistymishallitusta päätöksistä luovuttaa Sylvönrannan kiinteistöt Manna ry:lle!

Kiitämme myös yhteistyöstä ja luottamuksesta vuosien 1996–2015 aikana sekä luottamuksesta myös siihen, että kykenemme jatkossakin ylläpitämään ja kehittämään alueella palvelutoimintaa ja työllisyyttä paikkakuntamme parhaaksi.

Luottamus ja aito kumppanuus on hedelmä, joka syntyy vain todellisessa vuorovaikutuksessa ja dialogissa, kun matkataan kohti yhteistä päämäärää yhteisiä sopimuksia noudattaen ja toinen toistaan kunnioittaen.

Hyvää matkaa uusiin vaiheisiin meille kaikille!

Mietteitä maaliskuulta 2016

Kuten joku on sanonut: "Elämässä on vastoinkäymisten lisäksi myöskin pettymyksiä..." Onneksi niistä on kuitenkin mahdollista selvitä.  Elämä jatkuu vielä, kaksikymmentä vuotta takana. Vaikka osuuskuntahanke raukesi, jatkamme yhdistyksenä toimintaamme. Tervetuloa kanssamme rakentamaan tulevaisuutta!

- Marja-Leena Pellikka, toiminnanjohtaja

apple-496977__1801.jpg

Manna ry on Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kannattajajäsen. Löydät lisätietoja toiminnasta täältä www.phomaishoitajat.com

Tarjoamme omaishoidon lomapaikkoja Mannakodeissa. Tervetuloa tutustumaan!

Esteetön viestintä Mannalla

Tällaista viestimisen ilosanomaa on ihana levittää!esteeton_viestinta.png

Esteetön viestintä on Avainsäätiön hanke, jossa kehitetään esteettömän viestinnän hyviä käytäntöjä yhteistyökumppaneiden kanssa. Hanke on huomattu myös MTV3-kanavalla: Studio55-ohjelmassa jaksossa Iloa hoivakodin arkeen (julk. 13.11.2014) esitellään tärkeää asiaa esteettömästä viestinnästä. Ohjelmassa haastatellaan Mannan omaa kuntohoitajaa Susanna Mikkolaa, joka kertoo, miten Mannakodeissa on esteetöntä viestintää toteutettu. 

Haastattelun voi katsoa tallenteena Katsomosta: http://www.katsomo.fi/?progId=412244

Esteetön viestintä DVD:tä on tilattavissa Avainsäätiöltä.

Mannakodin toimintaa esillä Vanhustyö 2014 messuilla

Esteetön viestintäprojekti etenee jo neljättä vuotta Mannakodissa. Hyviä käytäntöjä jatketaan ja uusia ideoita puhkeaa jatkuvasti lisää. Kysymys on vaan siitä, että ehdimme toteuttaa kaiken, mitä mieliimme pursuaa. Kuvien käyttöä ja sanojen kanssa leikittelyä on laajennettu ja tälläkin alueella vain mielikuvitus on rajana, miten voimme toimintatuokioita maustaa. Uutta Kalevala aiheista näytelmää ollaan myös harjoiteltu. Se on jo kerran esitettykin Mannan Teemapäivässä.

Finlandiatalolla vietettiin vanhustyömessuja 11.2.2014 ja Avainsäätiö oli myös mukana messuilla oman osaston voimin. Projektityöntekijä Kirsi Nykoppia ja allekirjoittanutta pyydettiin paikalle kertomaan yleisölle Miten meillä Mannakodissa olemme päässeet esteettömässä viestinnässä etenemään ja millaista toimintaa olemme järjestäneet asukkaille. Meillä oli apuna perushoitotilanteista ja toimintatuokioista koostettuja videoklippejä, joiden avulla oli helpompi havainnollistaa toimintaamme. Avainsäätiön erityisasiantuntija Hannele Merikoski kertoi myös esteettömän viestinnän perusteista.

Kevään aikana valmistuu Avainsäätiön uusi tuote, opetuskäyttöön tarkoitettu DVD Esteettömästä viestinnästä, joka on kuvattu Mannakodin perushoito ja toimintatuokiotilanteista.

Susanna Mikkola

kuntohoitaja Mannakoti

28.2.2014 

finlandiatalo_055.png

 

Manna ry mainitaan Valtiovarainmisteriön julkaisemassa Kuntien parhaat palvelukäytännöt - hankkeen loppuraportissa "Kohti tulevaisuuden palveluja" hyvänä palvelukäytäntönä:

4.4. Julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kumppanuus avaa uusia mahdollisuuksia

Julkisten ja yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden välisellä uudenlaisella kumppanuudella voidaan sekä vahvistaa kunnan elinvoimaa että parantaa ja monipuolistaa palvelujen tarjontaa.

MANNA RY

Manna on kolmannen sektorin palvelujärjestö, joka täydentää kuntien palvelutuotantoa. Manna tarjoaa mm. tehostettua asumispalvelua ja dementia-asumispalvelua, tukipalveluja (mm. ateriapalvelu, vanhusten päivätoiminta, kodinhoitopalvelut), pitopalvelua, kotisairaanhoitoa sekä päiväkotipalveluja. Mannan toimipisteistä Mannakodit ja tukipalvelut sekä Kylätalo ja Päiväkoti toimivat Nastolassa, Kiveriön Kievari on Lahdessa.

Hyödyt:

Kolmannen sektorin toiminta täydentää kunnan palveluja ja on tärkeä arvo myös sinällään. Kunnan on yksin vaikea vastata kasvaviin hoito- ja hoivatarpeisiin. Kolmannen sektorin toimijan hallinto on kevyt, mikä mahdollistaa joustavan ja nopean toimintavalmiuden. 


UA-86796575-1