Yhteystiedot

Manna ry
Heinolantie 506-508
16100 Uusikylä
puh. 0400 877 069

Toiminnanjohtaja
Sari Dufva
p. 050 599 6665
e-mail: sari.dufva(a)manna.fi

Mannakodit, palveluasuminen
Hoitotyönjohtaja:
Eve Nissinen
p. 050 599 6667
e-mail: eve.nissinen(a)
manna.fi

Lähetä palautetta

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:406544 kpl

yhteiskunnallinen_yritys.png

SuomalPalvelua_Sin_rgb.png

green_care_logo.jpg

Projekti etenee

Polut, Portaat ja Pitkospuut -työelämään
hankkeen kuulumisia

Hanke on päättynyt 31.5.2012

Tällä sivulla kerromme hankkeen kuulumisia
ja kuvaamme sen etenemistä.

sammalsiltapolku_059.jpg

Tulevaisuus ei ole jokin paikka, johon olemme menossa vaan paikka jonka luomme.
Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä vaan ne tehdään.
Johan Schaar-

Polut,portaat ja pitkospuut työelämään julkaisu

Päätösseminaari onnistui yli odotusten!

Järjestimme yhdessä sisarhankkeemme Samovaarin kanssa päätösseminaarin Lahden Aikuiskoulutuskeskuksessa 18.4.2012. Paikalle kutsuttiin päättäjiä ja virkamiehiä, asiantuntijoita ja kehittäjiä - sekä tietysti hankkeiden asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Päivä aloitettiin kertomalla hankkeiden sisällöstä draamamuotoisten kuvausten kautta. Taiteilija Jarmo Luttinen oli tehnyt draamojen käsikirjoituksen yhdessä hankeväen kanssa ja yleisöpalautteen perusteella esityksessä onnistuttiin hyvin tiivistämään hankkeiden keskeisiä haasteita. Kevyesti keskellä päivää-osuudessa Taikuri Luttinen virkisti yleisöä hauskalla esityksellään.

Tutkija Jouko Karjalainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta valotti syrjäytymisen käsitteen sisältöä ja nykypäivän köyhyyden monimuotoisuutta. Esitys tavoitti hyvin kuulijansa ja antoi paljon ajattelemisen aihetta.  

Rakennerahastoasiantuntija Niina Lamberg toi seminaariväelle rahoittajan terveiset Hämeen ELY-keskuksesta.

Jarmo Luttisen juontamssa suuressa paneelikeskustelussa nousivat esille maahanmuuttajien ja osatyökykyisten ongelmat.  Lyhyesti ehdittiin käsitellä myös nuorten työttömyyden ja syrjäytymisen sekä pitkäaikaistyöttömyyden kysymyksiä.  

Loppupuheenvuorossa Manna ry:n toiminnanjohtaja Marja-Leena Pellikka nosti esille hankkeen keskeiset johtopäätökset ja heitti pallon kuulijoille.   

Seminaariyleisö sai kotiin viemisiksi uunituoreen julkaisun, joka sisältää hankkeen tuloksia, kehitettyjä malleja, hankkeeseen osallistuneiden ajatuksia ja kehittämisehdotuksia.

 Aamukahvin suolaisine herkkuineen tarjosi Kiveriön Kievari ja iltapäivällä seminaariväki sai nauttia Koti ja Kuusi Osuuskunnan loihtimista suussasulavista leivonnaisista.

Palautteista poimittua:

"Enemmän keskustelua syrjäytyneistä ja mielenterveyskuntoutujista!"

"Projekti tarvitsee jatkua."

"Nuorten syrjäytyminen- tärkeä aihe ja haaste nyt sekä tulevaisuudessa".

"Projektin tulosten juurruttamisesta tarvitaan enemmän koulutusta".

"Kyllä sain eväitä."

"Alueellinen syrjäytyminen."

"Koko työllisyyteen liittyvä problematiikka on erittäin ajankohtainen teema."

"Marja-Leena loppupuhe oli erittäin hyvä!"

"Maahanmuuttajien työllistymiseen tarvitaan yhteityötä yritysten kanssa."

"Jouko Karjalaisen puheenvuoro oli kiinnostava ja ajatuksia herättävä ja avasi syrjäytymisen käsitettä laajemmin."

"Kiitos seminaarista ja tsemppiä!"

 


VerkkoNikkarit OSK:n tämän hetken kuulumiset löydät www.verkkonikkarit.fi

Projektikuulumisia syyskuussa 2011 

Yhteistyö Koulutuskeskus Salpauksen kanssa jatkuu: olemme yhteistyökumppanina mukana Kasvu uralle-seminaarisarjassa. Lokakuun 4. päivä vuorossa on aiheena "Johtaminen, luovuus ja vuorovaikutus", jolloin elokuvaohjaaja Klaus Härön lisäksi Manna ry:n toiminnanjohtaja ja hankkeemme asiantuntija Marja-Leena Pellikka esittelee toimintaamme.  

Ilmoittautuminen seminaariin osoitteessa www.salpaus.fi/kasvu_uralle

 

Diakonia-ammattikorkeakoulun osahanke Espinno (Etelä-Suomen palveluinnovaatiot EAKR-hanke) järjestää 1.11. 2011 "Sosiaalisen ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden tila ja tulevaisuus"-dialogifoorumin Lahden Sibeliustalossa.
 
Dialogifoorumi on Hämeen alueen toimijoille suunnattu keskustelu- ja vaikuttamistilaisuus.  Alueellisena asiantuntijayhteistyökumppanina toimii Manna ry:n hallinnoima Polut,portaat ja pitkospuut työelään ESR-hanke
Ilmoittautuminen seminaariin ja ohjelma sivulla www.espinno.fi.

Projektikuulumisia toukokuussa 2011

Verkostoitumisen ja yhteistyön merkitys on kasvanut kevään aikana.

Aloitimme yhteistyön peruspalvelukeskus Aavan hallinnoiman Tienhaara-hankkeen kanssa maaliskuussa. Nastola on pieni kunta ja asiakkaat ovat pitkälti yhteisiä eri hankkeissa. Yhteisillä toimintamuodoilla voimme nopeuttaa asiakkaiden työllistymistä ja kouluttautumista.

Toukokuussa yhteistyö eteni kumppanuuteen Nastolan kunnan kanssa. Kunnan työllistämishankkeen, Tienhaara-hankkeen ja PPPT-projektin yhteistyönä syntyi ympäristönhoitotiimi kunnostamaan ja hoitamaan ulkoalueita. Kunta palkkasi työnjohtajan ja kaksi palkkatuettua työntekijää, hankkeet puolestaan ohjaavat tiimiin henkilöitä työharjoitteluun, työkokeiluun ja työelämävalmennukseen. 

VerkkoNikkarit Osuuskuntaan on tullut uusia jäseniä ja tuote- ja palveluvalikoima on laajentunut. Palvelupiste ja myymälä ovat avoinna tiistaista lauantaihin, ja siellä työskentelee palkattu palveluneuvoja sekä hankkeen sinne ohjaamia harjoittelijoita. VerkkoNikkarit on myös Facebookissa!

Työ- ja elinkeinoministeriön kehittämislinjauksien mukaisesti aloitimme jo tammikuussa projektin ohjaajille valmentajamallikoulutuksen. Koulutuksen aikana keräämme käytännön kokemuksia ohjaamisesta ja valmentamisesta ja mallin siirtämisestä työpaikoille. 

Projektikuulumisia Vuoden 2011 vaihteessa

Syksyn aikana talo täyttyi jälleen uusista projektilaisista, työstä ja touhusta.

image58.jpgSamaan aikaan käynnistyi uuden yritysmallin, yhteiskunnallisen yrityksen ,pilotoinnin valmistelu. Syyskuun alussa kansainvälinen konsultointiyritys,
Social Business International
järjesti opintomatkan Skotlantiin, missä yhteiskunnalliset yritykset ovat jo vakiinnuttaneet toimintansa. Hanketyöryhmä osallistui matkalle yhdessä 15-henkisen, mm.julkisen hallinnon edustajista koostuneen asiantuntijaryhmän kanssa. Matkaa johtivat Britannian yhteiskunnallisten yritysten katto-organisaation perustaja Jonathan Bland ja SBI:n Suomen toimitusjohtaja Anne Bland.  

Hankkeemme ohjausryhmän jäsenen, tutkija Ritva Pihlajan matkaraportti Skotlannin matkalta on luettavissa tästä linkistä.

image109.jpgimage133.jpg

14.9.2010 järjestettiin tiedotustilaisuus osuuskuntamallisen yhteiskunnallisen yrityksen perustamisesta. 

Pilottiyrityksen käynnistyminen edellytti perusteellista pohjatyötä. Hanke sai arvokasta asiantuntija-apua uudenlaisen osuuskunnan sääntöjen valmistelussa mm.Pellervo-seuralta. Osallistuminen yhteiskunnallista yrittäjyyttä koskeviin seminaareihin ja keskusteluihin avasi uusia näkökulmia ja antoi varmuutta yrityspilotointiin. Osallistuimme myös marraskuussa ensimmäiseen Suomessa järjestettyyn yhteiskunnallisen yrittäjyyden kansainväliseen konferenssiin Tampereella. Konferenssin aineisto löytyy verkkosivuilta www.sosiaalikehitys.com ja www.socialbusinessint.com.

Vuoden vaihteeseen mennessä hankkeen koko osallistujamäärä oli 67 henkilöä. Heistä yhdeksän siirtyi projektista suoraan avoimille työmarkkinoille ja 20 henkilöä aloitti opiskelun.

Uuden vuoden koitettua 12.tammikuuta perustettiin uusi yhteiskunnallinen yritys, Osuuskunta VerkkoNikkarit. Seitsemästä perustajajäsenestä viisi oli työttömiä työnhakijoita. Kaikki uudesta osuuskunnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Osuuskunnan toimistoon(toimisto@verkkonikkarit.fi).

Kesä-heinäkuu 2010

Mannakoti 3 pihalle rakennettiin projektityönä perennapenkki, lisäämään ulkoilualueen viihtyisyyttä. Ohessa kuvia perennapenkin rakennusvaiheista.

Projektikuulumisia Toukokuussa 2010

Kuluneen alkuvuoden kuulumisia ja tulevaisuuden suunnitelmia .doc ja .pdf muodossa. Projektipäällikkö Merja Monto.

Projektin alkutaival maaliskuusta 2009 vuoden loppuun

Projektin ensimmäisenä vuotena osallistujia oli yhteensä 33 henkilöä: työssä oppijoita sekä työkokeilussa, työharjoittelussa ja työelämävalmennuksessa.

Osa ohjautui projektista koulun penkille, osa löysi työpaikan avoimilta työmarkkinoilta ja uusia työpaikkoja syntyi kaksi !

Joillekin vapaaehtoistyö osoittautui elämäntilanteeseen sopivaksi vaihtoehdoksi.

Joidenkin kohdalla lähtötilanne kartoitettiin uudelleen. Kaikki saivat projektin aikana neuvontaa, ohjausta ja rohkaisua lähteä eteenpäin työllistymisen tai osallisuuden polulla. 

POLUT,PORTAAT JA PITKOSPUUT TYÖELÄMÄÄN ESR-HANKE. Pdf.

PPP-projekti on alkanut 16.3.2009.


UA-86796575-1